Nitra Sprint beszámoló

Versenynaptáram következő állomása is elérkezett, ráadásul a változatosság kedvéért ezt most nem egyedül küzdöttem végig. Útitársam a magyar street workoutos Adri volt (InstagramFacebook), aki szintén fájó lábbal vágott neki a kalandnak, valamint Hermész.

Péntek reggel a Szlovák autópályát elkerülve inkább egy Nyitrát délről megközelítő autóúton repesztettünk, megspórolva az autópálya díját és csupán 10 perccel voltunk lassabbak (elvileg). Az idő gyönyörű volt, szikrázó napsütés és kék ég.

A kipakolás után elmentünk felfedezni a környéket. A centrumban lévén egy sarokra már a fő sétálóutcában találtuk magunkat, melyen számos fagylaltozó, szuvenírbolt és a szokásos dolgok voltak megtalálhatóak. Az utca végén rátaláltunk egy plázára is, melyben elfogyasztottuk ebédünket, majd a visszaúton fagyit nyaltunk egy eldugott, ám rendkívül népszerű fagyizóban (tényleg finom volt). Tovább menve felsétáltunk a várba, ahol jutányos áron megtekinthettük az 5 négyzetméteres kazamatákat. Igen, tényleg kb. szoba nagyságú volt..Még nézelődtünk egy darabig, majd visszatértünk a hotelba felfrissülni. Ezután elugrottunk a verseny helyszínére megnézni a dolgokat, vacsoráztunk, ittunk egy koktélt és hajnali 1 táján ágyba is kerültünk.

5 óra alvást követően lerendeztük a reggelit, Hermészt és nekivágtunk a napnak. A parkolás kiválóan meg volt oldva, bőséges hely állt rendelkezésre, azonban aki később jött az jó pár percig araszolhatott a kapuban feltorlódott autók miatti dugóban.

Az bőséges helynek köszönhetően sikerült kényelmesen elhelyezni mindent a fesztivál területen, egy leheletnyit talán még szűkebbre is lehetett volna venni a színpad körüli szabad teret, de legyen inkább több mint kevesebb. A start csomagot átvéve és cuccunkat lerakva bandáztunk Dunakeszi SRTG csapatunkkal, majd beálltunk a rajthoz. Az eső pont ekkor kezdett rá jobban, mi pedig ugrálva melegítettünk a kezdésre. Sajnos semmilyen hype nem volt a startnál, sőt, lényegében semmi színpadi konferálás nem volt még ekkor. Helyette viszont volt bőséges füst, másodpercekig vakon kocogtunk, mert ha ott elesik valaki abból komoly galiba is lehetett volna.

A pályáról álljon itt egy majd fél órás felvétel, amin főleg Anita és Adri küzdelme látható az én szemszögemből 🙂

A pálya laza volt, alig volt emelkedése, viszont a víz és a sár kárpótolt ezért. Megpróbáltuk kímélni magunk, szerencsére nekem csak a szokásos fájdalom volt a lábaimban, úgyhogy olcsón megúsztam a versenyt 🙂

A finish után gyorsan kijelentkeztünk a hotelből, ebéd majd vissza a fesztivál terület a közös fotóra.

A kiváló fotós és szintén sprint résztvevő Babály Mónika engem meglepett egy saját készítésű gluténmentes gyümölcsös desszerttel, amivel bearanyozta a napom, sokadszorra is ezer köszönet 🙂

A csapatfotó után egyben hazaérkeztünk és aludtunk egy nagyot (legalábbis én).

Összességében remek kis két nap volt ez Nyitrán, jövőre viszont ha megyek akkor Bécsújhelyet veszem célba 🙂