💁Általános nevezési információk

 

Utolsó frissítés: 2019.02.02

 

Csatlakozz a Krypteia Spartan Race közösséghez!

 

Spartan Race utazások külföldre & belföldre!

 

 Egy Spartan verseny nevezési menete a következő: Év elején kiírásra kerülnek a dátumok és helyszínek. Sorban megnyitják a nevezést az egyes versenyekre hónapokkal a verseny előtt (egyes esetekben több mint fél évvel előbb). A hazai versenyeknél volt már rá példa, hogy már az első nap minden jegy elfogy. Ez igaz a hazai Hurricane Heatekre is.
 

Nevezés hazai versenyre:

 1. Verseny megkeresése a hazai SR oldalon
 2. Regisztrációra kattintás után új oldalt nyit, mely a CEU-ban használatos regisztrációs oldal. Itt fiókot kell létre hozni, majd az adott versenyre regisztrálni
 3. Csatlakozás az adott verseny Facebook eseményhez, hogy értesült a friss információkról
 4. A Spartan Race Hungary Facebook oldalának követése

A nevezést követően emailben érkezik az átutalási információ. Az utalás után TÖBB NAP is eltelhet mire visszaigazolást kapsz a befizetésről! Ha nem utalsz 1 munkanapon belül, akkor a nevezés TÖRLŐDIK! Ha a neved felkerül az adott verseny BIB listájára akkor nem kell aggódnod, a nevezés beérkezett még ha email akkor még nem is jött róla. Külföld versenyeken csak bankkártyás fizetés lehetséges!

 

Szállás foglalás a verseny közelében:

Az egyik legfontosabb szempont általában egy olcsó, közeli, de poloskáktól nem hemzsegő szállás. Két helyen éri meg szállást foglalni. Az egyik a Booking.com a másik az Airbnb. Ezzel a linkkel 10% kedvezményt kapsz a Booking.com foglalásodból, ezzel pedig 10100ft-os kedvezményt Airbnb-n.  
Érdemes telekocsizni más versenyzőkkel és akár együtt is megszállni velük, mert így megoszlanak a költségek. Rengeteg Spartan él ezzel a lehetőséggel, Ti se féljetek kihasználni. Folyamatosan találhattok hirdetéseket ez ügyben az adott verseny Facebook eseményében vagy a Krypteia csoportban!

 

Start futam kiválasztása:

A futamok úgy nyílnak, ahogy sorban telnek a korábbi futamok. Beast esetén délután már nincsenek futamok, tekintettel a verseny hosszára.

 

Külföldi versenyek:

Kérdések a külföldi Spartan Race szervezőkhöz

A magyar szervezők NEM tudnak segíteni külföldi versenyekkel kapcsolatban! Elég csak az egyik elérhetőségre írni, mert nem ugyanaz kezeli az emailt mint aki a Facebook oldalt!

 

 

Fizetés

A hazaihoz képest annyi a különbség, hogy CSAK BANKKÁRTYÁVAL lehet fizetni, átutalással nem! Ha kitöltötted a nevezési űrlapot és rányomtál a Regisztráció megerősítése gombra egy új oldalt tölt be aminél a a Click here for online payment-re kattintva adhatod meg a bankkártya adataid és fizetheted ki a nevezést.

Biztosítás

Külföldre amit javasolni tudok az az Allianz extrém sport biztosítása . Ebben külön kiemelik, hogy Spartan-ra is érvényes 🙂

Nevezés csapatban CEU-n belül (MO,RO,SLO,POL,SK) 

Amennyiben csapattal nevezel, úgy a csapat nevet kiválasztva és a PIN kódot megadva érvényesítheted a kedvezményedet.

 

Nevezés csapatban CEU-n kívül

CEU-n kívül pl. WEU-ban (Western European Union) nincs csapatkedvezmény, tehát ha csak nem akartok csapatként helyezést elérni, semmi előnyötök nem származik belőle, ha csapatként neveztek!

Nevezés az Chronotrack nevezési oldalon keresztül történik, melyhez Athlinks fiók regisztráció szükséges.

 

15+-os kóddal neveztem, de nem látom magam a Start Listen, mi a baj?
A 4+ és 15+-os kóddal nevezők akkor jelennek meg a rajtlistán ha a kellő számú (4 vagy 15) ember benevezett. Amíg ez a szám kevesebb addig nem jelennek meg a nevek, de ettől még a regisztráció ÉL! Ha mégse neveztek be elegen a kedvezményhez akkor olvass lejjebb 🙂

 

Mi történik ha 15+ csapat tagjaként neveztem, de végül kevesebben lettünk 15-nél?

Ez esetben email értesítést kaptok emailben és vagy befizetitek a különbözetet vagy másik (15+-os) csapatba kéredzkedtek be és az ő csapatuk tagjaként versenyeztek.

 

Mi történik ha 4+ csapat tagként neveztem, de 15+-os csapatba lépnék át?

Ezt sajnos nem teheted meg.

 

Mit tegyek ha elfogyott minden jegy?

Ebben az esetben ne aggódj, MINDIG vannak eladó jegyek. Lépj be a hivatalos magyar Facebook nevezés adás-vétel csoportba és vadássz eladó jegyre, valamint vadászhatsz az adott verseny Facebook eseményében is. 

 

Mit tegyek ha eladnám a nevezésem?

Lépj be a hivatalos magyar Facebook nevezés adás-vétel csoportba és hirdesd meg, feltüntetve a verseny helyszínét, dátumát és az árat! Arra figyelj, hogy vagy annyiért hirdesd meg amennyiért vásároltad vagy olcsóbban, de semmiképp se akarj keresni rajta, mert ez nem egyezik az SR szellemiségével 

 

Mit tegyek ha vásárolni szeretnék nevezést?

Lépj be a hivatalos magyar Facebook nevezés adás-vétel csoportba és keress a szabályoknak megfelelően számodra megfelelő nevezést.

Mit kérhetek valószínűleg a Spartan Race ügyfélszolgálatától emailben?  

 • Nevezésed átírása competitive futamba
 • Nevezésed átírása elit futamba
 • Nevezés átírása esetén csapat váltása

 

Mit nem kérhetek valószínűleg a Spartan Race ügyfélszolgálatától emailben?

 • Nevezés átírása másik futamra
 • Nevezési díj visszatérítése

 

Nevezés átírása:

A nevezést online adhatja át az eredeti tulaj az új adataira változtatva a dolgokat, a verseny hetének keddi napjáig, ezután már csak helyszínen írható át. Ennek díja 5 euró.

Nevezés helyszíni átírása:

Az eredeti nevező elküldi a nevezéskor kapott emailt az új nevezőnek, aki ezt kinyomtatja és a felelősségi nyilatkozattal, személyivel együtt átadja a Substitution sátorban lévő embereknek a futam előtt. Ezt akár rögtön a reggeli nyitáskor megteheti vagy közvetlenül a futama előtt. Az átírás pár percet vesz igénybe (plusz sorban állás). Az átíráshoz szükséges tudni az eredeti nevező BIB számát is, mivel azt is átadják! 2019-től az online átírás 5 EUR-ba kerül, helyszínen 10 EUR.

Honnan tudom a BIB számom?

A BIB számok a versenyt megelőző csütörtökön kerülnek ki a http://www.spartanrace.onlinesystem.cz/ oldalára a Start list részhez.

Verseny napja 

A futamod előtt ajánlott legalább egy órával előbb megérkezni. Ez kora reggeli futamnál bőven elég, később még kevés is lehet ha rengeteg ember van a fesztivál területen. Ha útfelújítás van, csak 1-2 út vezet a versenyhez vagy ilyesmi, számolj vele, hogy reggel és kora délután is dugó lesz! 

 

AMIT NE FELEJTS OTTHON

 

 • Kitöltött felelősségi nyilatkozat (angol nyelvű aktuális, magyar nyelvű aktuális )
 • Személyi igazolvány
 • Futócipő, futóruha
 • Délutáni futam esetén FEJLÁMPA vagy ha ezt az athlete guide-ban előírják (nem vicc, KELLENI FOG HA SÖTÉTEDIK és anélkül nem engednek rajtolni!)
 • Egy táska amibe beteheted a slusszkulcsot, telefont, etc. és berakhatod a bag checkbe (a bag check ingyenes). Erre a BIB számod írják fel (tehát vedd át előtte a start csomagod) és a BIB nyakpántoddal veheted ki (szóval ne hagyd el). Nap közbeni/késői futam esetén számíts sorra a bag checknél!


Ajánlott kategória
 

 • Télies idő esetén futómaszk (védi a torkod)
 • Kesztyű ha úgy gondolod számodra hasznos lehet
 • Költőpénz (a helyszínen lehet venni minden jót)
 • Külföldi verseny esetén EU Taj kártya
 • Super távtól ajánlott futótáska ivótasakkal


Startcsomag tartalma

 • 1 db fejpánt a BIB számoddal (ezt a fejedre kell húznod, máshol NEM lehet)
 • 1 db időmérő chip (csuklóra!)
 • 1 db sárga póló karszalag (csuklóra!)
 • 1 db sör karszalag (ezt át is adhatod másnak, nem muszáj feltenned)
 • Szórólap vagy hasonló
 • 1 csomag láthatatlan szerencse 🙂

 

EU TAJ-kártya

Ha külföldre mész versenyezni és netalántán valami baj ér téged és orvosi ellátásra szorulsz, ez alapján a magyar TB terhére ellátnak téged. Így nem kell a helyszínen kifizetned az ellátási díjakat.

Többféleképpen lehet kiváltani, akár személyesen, postai úton vagy az ügyfélkapun.

A kiváltása ingyenes és 3 évig érvényes!

Személyes kiváltási lehetőséget ismerve az elkészítés kb. max 5-10 perc, a sorra kerülés több időt vesz igénybe. 

Egyéb infó itt
 

Trifecta információk

 

Trifecta hétvége pass információk

 

Multi trifecta a WEU régióban

Amennyiben a WEU régióban lesz meg az egyik multi trifectád, úgy regisztrálj az athlinks.com weboldalon egy profilt, majd egyenként keresd meg a korábbi versenyeid az oldalon. Ha megtaláltad a versenyt, keresd meg magad a rajtlistában és a Claim gombra kattintva kösd az eredményt a profilodhoz. Ha nincs eredmény feltöltve a versenyhez, úgy kézzel megadhatod a saját eredményedet. A korábbi CEU-s versenyek eredményeit (köztük a sajátodat) megtalálod a results.spartanrace.com oldalán. Több teendőd ezután nincs, a WEU-s versenyen megkapod az érmed.

Regisztráció ügyfélszolgálat elérhetőség

Email: registration@ce-sr.eu 

Regionális Trifecta információk

Amennyiben jogosult vagy a regionális trifectára az adott országban, úgy a verseny hivatalos oldalán (spartanrace.hu pl.) a versenynél találsz egy táblázatot, ahol szerepelnie kell a nevednek

Spartan Race versenytípusok


Téli versenyek

A téli versenyek teljesítéséért téli érmet adnak. 

A téli verseny beleszámít a Trifectába, de a Regionális Trifectába nem! 

Hogyan készülj egy téli versenyre


Spartan Race CEU szabályzat

 

CEU régió díjazása

CEU régionális sorozat 

Futamok közti különbségek

 

 • Elit: legkorábban indul, szabályokat szigorúan be kell tartani, nem segíthetnek egymásnak a versenyzők, 10 euróval többe kerül. Azoknak ajánlott akiknek komolyabb céljai vannak  a versenyekkel. Rossz körülmények között (pl. Téli idő) számukra különösen nehéz lehet a pálya (szűz hó letaposása, etc.).
 • Age Group: az elitet követően indul, szabályokat szigorúan be kell tartani, nem segíthetnek egymásnak a versenyzők, 5 euróval többe kerül. Azoknak ajánlott akiknek nincs komolyabb céljuk, ugyanakkor verseny szinten kívánják űzni az SR-t. Itt nincs csapatkedvezmény, korosztály szerint kerülnek a versenyzők besorolásra
 • Open: az SRTG futamok után indul, azoknak ajánlott akik csak élvezni kívánják a versenyt és segíteni is szeretnének társaiknak vagy segítségre van szükségük.

 

Idei CEU és EU versenyek, dátumok, helyszínek

 EB információk

Az idei EB a Dolomitokban lesz.
Magyar Facebook csoport a résztvevőknek.

Önkéntesség

Csatlakozz a Spartan Race Önkéntesek Facebook csoporthoz ahol minden lényegi infót megtalálsz

Verseny fotók

A versenyeken készült képek néhány napon belül felkerülnek a spartanrace.hu oldalára és BIB szám vagy időintervallum alapján kereshetők.

Utazás külföldi versenyre

Szállás: Két helyen éri meg szállást foglalni. Az egyik a Booking.com a másik az Airbnb. Ezzel a linkkel 10% kedvezményt kapsz a Booking.com foglalásodból, ezzel pedig 10100ft-os kedvezményt Airbnb-n.

2018-ban közös utazásokat szervezek több versenyre és országba is, ezeket itt találod. Ha szeretnél részt venni írj nekem!

Autópálya matrica vásárlása
 

 • Magyar: autopalyamatrica.hu
 • Szlovákia: 10 euro 10 napra személygépkocsival, a határon átlépve az első vagy második benzinkúton megvásárolható, nem kell ragasztani, bankkártyával lehet fizetni. Online is megváltható előre
 • Csehország: 10-17 euro, határon van matrica bolt ahol ez megvásárolható. A matrica két részes, a felső részt az anyósülés oldalán, a szélvédő alsó részére kell ragasztani, az alsó részt eltenni. Érdemes a határnál nem rögtön az első bódéban matricát vásárolni, ugyanis ott 17 euróért adják, míg kicsit arrébb már csökkennek az árak ahogy észre vettem. Bankkártyás fizetés kérdéses. Csehországban egyébként vidéki kis falvakban (pl. Kouty) nem nagyon fogadnak el se bankkártyát, se eurót. Plusz angolul se nagyon beszélnek 🙂
 • Lengyelország: kb. 70 zloty (kb. 17 EUR) a 10 napos, kártyával fizethető a határnál, nem kell ragasztani

Kommunikáció:

Javaslom mindenki telepítse fel a mobiljára a Google Translate appot, majd töltse le a magyar, angol és az adott ország szótárát a mobiljára benne, hogy mobilinternet nélkül is használhassa. Az app a sima fordításon felül képes a kamera előtt lévő vagy fotón lévő nyomtatott szöveg fordítására is!

Mik azok az STG-k?

STG információk

 

Mi az a Hurricane Heat?

2019-től 6 órás Hurricane Heat helyett 4 órás van hivatalosan. A CEU régióban azonban a Hurricane Heat-ek ideje továbbra is 6 óra.

HH4-re, HH12-re, HH24-re van előkövetelmény? Nincs

 

Mi az AGOGE?


Az AGOGE a Spartan Extreme Endurance ágának korona ékszere. A több napos állóképességi kihívások évente 1-2 alkalommal kerülnek megrendezésre a világ egy távoli, egzotikus pontján.
 

Mi az az Ultra?

Az Ultra a korábbi Ultra Beast új formája.

Az Ultrának nincs előfeltétele, tehát bárki nevezhet.

 • Spartan Ultra 2018 információk:
 • A Spartan Ultra lép az Ultra Beast helyére 2018-tól
 • Az Ultra minimum távja 50km.
 • A távot teljesítők a lila Ultra érmet és egy újfajta dizájnú övcsatot (Belt Buckle) kapnak, valamint különleges Ultra-branded pólót és medált (szelettel együtt).
 • Az Ultra bele számít a Trifectába, 2019-től azonban már nem része a Spartan Race Endurance ágának
 • A teljesítésért nem jár külön Beast medál!
 • Innentől kezdve az Ultrát Elite és Age Groupban teljesítők automatikusan kvalifikálják maguk az Ultra Világbajnokságra. A versenyzőknek a VB kvalifikációhoz megadott időn belül (cut-off time) belül kell teljesíteniük a versenyt (ez csak a VB kvali cut-off ideje, nem az Ultra vesenyé!).
  • Elit: kevesebb mint 10 óra
  • Age Group: kevesebb mint 13 óra
  • Open: nincs cut-off time a befejezésre, de csak Open kategóriában nevezhet
  • Sikeres teljesítés esetén a további teljesítés nem érinti a versenyző kvalifikációs állapotát
  • Az Ulta sikeres teljesítését követően a résztvevők emailben kapnak értesítést kvalifikációjukról
 • Egy Ultra sikertelen teljesítése (kicsúszás az időből) esetén is lehetséges a részvétel másik Ultra versenyen.
 • Az Ulta versenynek külön meghatározott cut-off ideje van, ami más mint a kvalifikáció cut-off ideje!

cut-off time: egy Ultra három körös, tehát 3 kört kell menni a pályán. Aki az első két kört nem teljesíti adott időn belül [ez a cut-off time] az kiesik. A két kör után egy további cut-off pont is van.

Depó: az első két kör végén a versenyzők frissíthetnek és felszerelést cserélhetnek a depóban előzőleg leadott csomagjukból